Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Επίσκεψη στο ΙΚΑ - Ημέρα 5η

Ξέρω, ξέρω. Θα μου πείτε "δεν είναι δυνατό"! Και όμως. Για όσους έχουν διαβάσει το βιβλίο "Neverending Story" ή έστω έχουν δει τις ταινίες θα καταλάβουν τι εννοώ.

Για τέταρτη (4) φορά έφερα τα χαρτιά του ΙΚΑ μαζί με τις γνωματεύσεις γιατρού στην εταιρία. Το email που εστάλθει τη προηγούμενη μέρα ήταν "ενθαρρυντικότατο":

Since your case is an unusual one (Approval of sickness days 6 months after the event) and in order to be in the safe side I would like to have your “vivliario asteneias” in order to double check with IKA the validity of the decision.

Καθώς η περίπτωσή σου [σσ. Ναι... ενικός...] είναι ασυνήθιστη (Έγκριση ασθένειας 6 μήνες κατόπιν του γεγονότος) και για να είμαστε απόλυτα σίγουροι, θα ήθελα να έχω το "βιβλιάριο ασθένειάς" σου ούτως ώστε να διπλο-ελέγξω με το ΙΚΑ την εγκυρότητα της απόφασης.
Μπορεί πράγματι να "διαβάζω πολλά" [σσ. "Reading too much into this" για τους μη Αγγλομαθείς...], αλλά με τα όσα έχουν συμβεί δε δικαιολογούμαι να νομίζω ότι με θεωρούν και απατεώνα;

Και φυσικά η ιστορία με δικαιολογεί απόλυτα. Η απάντηση από τη διευθύντρια παροχών του ΙΚΑ είναι σαφέστατη: "Δεν δικαιούμαι επιστροφή χρημάτων και ενσήμων γιατί η έγκριση από την υγειονομική επιτροπή ήταν εκπρόθεσμη"! :-)

Και αναρωτιέται ο ποιητής. Τα χαρτιά κατατέθηκαν εντός προθεσμίας και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η επιτροπή κανονίστηκε για ένα μήνα μετά την κατάθεση. Σε ερώτημα αν αυτό δημιουργεί πρόβλημα, η επιτροπή και το γραφείο κατάθεσης απάντησαν ότι δεν τίθεται καν θέμα διότι τα χαρτιά κατατέθηκαν εμπρόθεσμα. Ένα μήνα αργότερα η επιτροπή με δέχεται και εγκρίνει την άδεια (όλη την άδεια) χωρίς κανένα πρόβλημα. Σημειώνει δε ότι τα χαρτιά κατατέθηκαν οριακά, αλλά εμπρόθεσμα(!). Πώς λοιπόν η υπεύθυνη παροχών δίνει άκυρο; Ή μάλλον, γιατί θα πρέπει εγώ να πάθω εγκεφαλικό επειδή η υπεύθυνη παροχών είναι αγάμητη το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και δεν έχει ιδέα από τις διαδικασίες για τις οποίες είναι υπεύθυνη;

Γκαζάκια και εκρηκτική μηχανισμοί σε δημόσιες υπηρεσίες; Πείτε μου σε ποιό λογαριασμό να καταθέσω χρήματα για βοήθεια των τρομοκρατών/απεγνωσμένων πολιτών!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Νομίζω ότι αυτό ταιριάζει στην περίπτωσή σου!
Κρητικός στο ΙΚΑ