Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Μου φαίνεται ότι φέτος το καλοκαίρι θα μας κάνει τη διαφορά. Ξεκινήσαμε με σεισμό. Και όχι ποταπό σεισμό. Εγκέλαδος με μπάλες [σσ. Το αρχίδια λογοκρίθηκε μαζί με τον Μπομπ το Σφουγγαράκι...]. 6.5 βαθμοί στου Ρίχτερ το κλιμάκι. Και 2 νεκροί. Και μία κατοστάρα τραυματίες. Και τον κάθε πολιτικό να βγαίνει και να λέει τα δικά του: "Η κυβέρνηση φταίει.", "Η αντιπολίτευση φταίει.", "Ο δικομματισμός φταίει.", κτλ, κτλ.

Και ακούω και στο ράδιο ειδήσεις. Διαβάζω εφημερίδα. Με πηχαίους τίτλους "Η πυροσβεστική είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα πάντα!" [σσ. Τα Πάντα; Εκείνα να χνουδωτά, όμορφα αρκουδάκια;]. Οπότε δε χρειάζεται να φοβάμαι φέτος. Φυσικά και είναι έτοιμη. Δεν έχει μείνει τίποτα να καεί. Ότι δεν κάηκε είναι επειδή μάλλον δεν έχει θέα παραλία ή δεν φτάνουν τα λεφτά για καινούργια αυθαίρετα.

Και δεν υπάρχει ανησυχία για ναυτικά ατυχήματα. Πρώτα απ' όλα το λιμάνι του Πειραιά αγοράστηκε από Κινέζικο όμιλο που αυτομάτως σημαίνει

  1. Φθηνότερα εισιτήρια [σσ. Μιας και ακολουθούν την ίδια πολιτική με τα παιχνίδια τους.].
  2. Πιο συχνά δρομολόγια [σσ. Χιλιάδες βάρκες από τα κανάλια της Σανγκάης και του Χονκ Κονγκ θα είναι στη διάθεσή μας για τις μεταφορικές μας ανάγκες. Μία τσικίτα ανά οικογένεια στον κοπηλάτη.].
  3. Ασφάλεια υψηλών προδιαγραφών [σσ. Γιατί τα σαπιοκάραβα του πέρσι βάφτηκαν και δεν έχουν πάνω τους τη σαπίλα ενός ακόμα έτους.].
Να μη σας πω ότι φέτος οι διακοπές μας θα είναι εδώ γύρω. Το πετρέλαιο είναι το μόνο που πάει διακοπές. Προς το βουνό μάλιστα. Στα απλησίαστα. Εκεί δίπλα, μαζί με το γάλα και το νερό.
  • 1 λίτρο βενζίνης = €1.3 μέση τιμή
  • 1 λίτρο γάλα = €1.2 μέση τιμή
  • 1 λίτρο νερό = 1.1 μέση τιμή [σσ. Και ανεβαίνει όσο πλησιάζεις σε τουριστικό μέρος.]
Μήπως να αρχίζαμε να χρησιμοποιούμε μπύρα για όλες μας τις ανάγκες; Ούτως ή άλλως φτηνά δε τι βγάζουμε. Τουλάχιστον να μεθύσουμε και να μην τα σκεφτόμαστε. Άντε και καλές μας διακοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: