Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Τι θέλεις; Ξέρεις;

Κάνεις, στον άμεσα υπεύθυνο και δημιουργό της προηγούμενης έκδοσης, την εξής απλή ερώτηση:

Τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν τα δεδομένα που θέλεις;
και περιμένεις μία απάντηση του στυλ:
Τις Α, Β, Γ, και Δ.
Εμ δε! Τσα!! Την πάτησες. Είσαι βαθιά νυχτωμένος αν νομίζεις ότι το επίπεδο επικοινωνίας είναι άνω του γρυλίσματος και (στην πολύ εξτρίμ περίπτωση) νιαουρίσματος. Η συνήθης αντιμετώπιση είναι μισόλογα, υπεκφυγές και γενικότητες. Μόνο και μόνο για να καλύψουμε τον κώλο μας και αυτό με πευκοβελόνα...

Έχουμε τις παρακάτω πιθανές εξηγήσεις:
  1. Το παρατσούκλι σου είναι "10-secs". Τόση διάρκεια έχει η προσωρινή μνήμη σου. Δικαιολογημένος, αλλά, φυσικά, αυτό δε σε γλυτώνει από το γεγονός ότι δεν έχεις κρατήσει ούτε μία σημείωση για κάτι τόσο σοβαρό.
  2. Είσαι ανίκανος. Αν δε μπορείς να περιγράψεις [σσ. Ακόμα και μία έκθεση ιδεών θα γίνει δεκτή...] αυτό που έφτιαξες πώς να το εξηγήσω; Αλήθεια, εσύ έγραψες τον κώδικα ή απλά καρπώθηκες τη δουλειά κάποιου άλλου;
  3. Έχεις παντελής έλλειψη επικοινωνίας. Η ικανότητά σου να χρησιμοποιείς φράσεις περιορίζεται στις εξής: "Ναι", "Πιθανότατα", "Θα το φτιάξω", "Έχετε δίκιο". Φυσικά το βιογραφικό σου γράφει παπάδες κι ευαγγέλια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
  4. Είσαι καραγκιόζης και ενώ γνωρίζεις και ξέρεις να απαντήσεις δεν το κάνεις. Παλικάρι, αν νομίζεις ότι κρεμόμαστε από τ' αρχίδια σου κόψ' τα να πέσουμε.
Σε όλες τις περιπτώσεις θα σε δώσω. Κανονικότατα, ψυχρά και ασάλιωτα. Γιατί; Γιατί δεν αξίζεις να έχεις τη θέση στην οποία βρίσκεσαι και γιατί μου το παίζεις μεγάλος και τρανός.

Ξέρω. Ξέρω. Δεν πρέπει να κάνω εχθρούς. Και σας ρωτώ. Κάνοντας το μαλάκα και τον καλό πάω μπροστά; Όχι. Το αντίθετο μάλιστα. Με περνάνε οι φελλοί γιατί αυτό είναι το προτέρημα του φελλού. Επιπλέει και φαίνεται. Δεν είναι βουτηγμένος στα σκατά να βγάζει τη δουλειά. Και θα μου την φέρει με τη πρώτη ευκαιρία ούτως ή άλλως. Ε. Θα τον δώσω εγώ πρώτος. Κανονικά και με το νόμο. Και θα κοιτάξω να κάνω τόσο καλά τη δουλειά μου που να μην του δώσω κανένα πάτημα. Και ακόμα και λάθος να γίνει θα φροντίσω να φανεί αυτός ως υπαίτιος. Έτσι. Για τον χαβαλέ.

Κανένας φελλός να συνεργαστούμε; Μην ανησυχείς. Θα σε φτιάξω... ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: