Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Τραπεζικών το Εγκώμιο

Νέο πρότζεκτ, νέες ευθύνες, νέες μαλακίες. Το προηγούμενο, για ιστορικούς λόγους, ήταν απόλυτη επιτυχία! Πήραμε και συγχαρίκια από το Καθιστό Βούβαλο [σσ. Ο μεγάλος αρχηγός για το γραφείο της εταιρίας στη χώρα.]!

Το καινούργιο είναι φυσικά αλλιώς και είναι σε γνωστή τράπεζα... δυστυχώς...

Βασικό στοιχείο η πλήρης αλλαγή του αντικειμένου. Πρότινως χρειαζόμουν μπέιμπισίττερ. Τώρα εγώ έχω αυτή τη δουλειά. Υπέροχα [σσ. Lovely για τους αγγλομαθείς...]!

Windows Admins. Βεντέτες. Με τη πλήρη σημασία της λέξης. "Άμα θέλουμε δουλεύουμε." "Άμα θέλουμε βοηθάμε." "Αν μας πρήξεις πολύ την κάνουμε άμεσα." κτλ. κτλ. Εντάξει ρε παιδιά. Γαμάτε και δέρνετε. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Είσαστε και οι πρώτοι. [σσ. Μισό να πέσει η ανατριχίλα.]

Network Admins. Προβληματικές προσωπικότητες. Χαρακτηριστική συζήτηση:

ΕΣΑΜ - Εκείνες τις πληροφορίες πότε αποφασίστηκε να παραδοθούν; Παρασκευή ή Δευτέρα;
NetAdm - Κοίτα να δεις, εδώ δεν έχουμε πιέσεις χρόνου. Δε μπορούμε να πούμε ημέρα και ώρα, κατάλαβες; Για αν είναι να τα πείτε με το διευθυντή μου. Και δε θα γίνει κιόλας γιατί αλλιώς δουλεύουμε εδώ πέρα, ok; Άντε τώρα γιατί έχουμε και δουλειά [σσ. Να βγάλετε το αγγούρι από τον πισινό ίσως;].

Database Administrators. Εκεί τι να πεις. Τα παιδιά απίκο. Τα πάντα επαγγελματικά:
Νυχτερινή Βάρδια - (19:30) Δεν ανταποκρίνεται η βάση της παραγωγής!
DBA - (20:30 μέχρι να το σηκώσουμε και να το σκεφτούμε...) Ε... Και τι θες να κάνω εγώ τώρα; Έχω (ξε)φύγει... Το πρωί αν προλαβαίνω...
Project Management Organization. Για τους άσχετους είναι η ομάδα που οργανώνει το πρόχεκτ και βοηθάει τον Πρόχεκτ Μάναχερ [σσ. Ανυπεύθυνο Έργου.]. Τα παλικάρια θέλουν μαστίγωμα. Συνεχώς. Φίδια σε επίπεδο 24-μηνίτη φαντάρου στον 25 μήνα [σσ. Με τις φυλακές φυσικά...] και βάλε.

Και μέσα σε όλα αυτά να προσπαθώ να καταλάβω τι παίζει. Ε, πολύ θέλει ο άνθρωπος;

Για να καταλάβουν οι εκάστοτε "υπαλληλίσκοι" του εκάστοτε μπουρδέλου: Οι εξωτερικοί συνεργάτες/σύμβουλοι να ξέρετε ότι είναι στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν θέλετε να κάνετε κάτι; Χεστήκαμε. Εμείς θα πληρωθούμε. Και όσο καθυστερείτε τόσο πληρωνόμαστε. Και δεν είμαστε και φιλαράκια επειδή έχουμε το χαμόγελο. Να μην μπερδευόμαστε. Θα σας δώσουμε στον προϊστάμενό σας στα ίσια. Χωρίς καν ένα σφίξιμο στη καρδιά. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Γιατί; Μα το ρωτάτε; Δεν είμαστε εδώ να κάνουμε το ψυχολόγο στο κάθε μαλακισμένο που νομίζει ότι είναι δημόσιο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μία δουλειά για την εταιρία στην οποία δουλεύετε. Αν δε κάνετε τη δουλειά σας, απλά ενημερώνεται ο από πάνω σας. Τελεία. Δεν έχει κάτι άλλο. Άντε, για να καταλάβουμε τις θέσεις μας.

Που έβαλα τη μαύρη κουκούλα γαμώτο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: