Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

"Πολιτισμένη" αναίδεια

Ο πολιτισμένος άνθρωπος έχει λιγότερους τρόπους από τον βάρβαρο, διότι γνωρίζει ότι αν είναι αναιδής δεν θα βρεθεί με σφυρί στο κεφάλι.
Κόναν*
Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Πιστεύετε ότι η δημόσιος υπάλληλος του ΙΚΑ [σσ. Τυχαίο παράδειγμα...] θα μιλούσε με τη φιλενάδα της στο τηλέφωνο 45 λεπτά ενώ η ουρά έχει φτάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο; Ή μήπως ο μαλάκας του διπλανού τραπεζιού θα κάπνιζε τη πουράκλα του σε χώρο μη καπνιστών; Ακόμα καλύτερα, θα έκανε το τσαμπουκά το 12-χρονο μαλακιστίρι στη δασκάλα του; Ή μήπως ο πατέρας του εν-λόγω μαλακιστιρίου [σσ. Θα ξεχάσουμε και τα Ελληνικά μας εδώ μέσα...] θα το έπαιζε νταής στη δασκάλα (ενώ δίπλα είναι ο 2.05m, 120kg άντρας της);

Θα τολμούσε ο κάγκουρας να σου ακουμπήσει το παρκαρισμένο αμάξι ή να στο γδάρει το κωλόπαιδο που δεν έμαθε ποτέ του τρόπους; Και δε νομίζω να πηδούσε πάνω στο καπό σου, σε κάθε φανάρι, το γυφτάκι για λεφτά ή ο αλλοδαπός για να σου πλύνει με το έτσι θέλω το τζάμι. Δεν έχω τίποτα με αυτές τις ομάδες ανθρώπων, αλλά πως να το κάνουμε, δε θέλω να μου ακουμπάει κανείς τ' αμάξι βρ' αδερφέ! Μόλις το έβγαλα από το πλυντήριο και το ακριβοπλήρωσα γαμώ το φελέγγι μου!

Αμ το άλλο. Σκας μύτη στον ΟΤΕ και τους λες "Με συγχωρείτε, αλλά περιμένω εδώ και 5 μήνες τη γραμμή που αιτήθηκα και μου είχατε πει ότι παίρνει max 5 εργάσιμες". Ο ΟΤΕτζής μόνο που δε σε δέρνει που του χαλάς το ζαχάρωμα της νεαρής γραμματέας. Και σε γράφει στ' αμελέτητά του. Θα το έκανε αυτό αν έσκαγες μύτη με το τσεκούρι της Πυροσβεστικής παραμάσχαλα; Ή, γιατί σας βλέπω να με λέτε υπερβολικό, αν ήξερε ότι οι μαλακίες πληρώνονται όχι μόνο με απόλυση, αλλά και πρόστιμο;

Θα τολμούσε ποτέ μία τράπεζα να σου πει "Ξέρετε, φαληρίσαμε από μαλακία μας και χάσατε τα λεφτά σας [σσ. Που δουλεύατε 40 χρόνια να τα βγάλετε.]. Και πάλι συγγνώμη."; Ή ακόμα χειρότερα να σου πει "Κατάσχουμε το σπίτι σας γιατί δεν πληρώσατε εγκαίρως την τελευταία δόση του δανείου [σσ. Παρόλο που έχεις ήδη πληρώσει 25 χρόνια πλυν 1 μήνα στην ώρα σου.].". "Μας συγχωρείτε, αλλά τώρα που βγήκατε στη σύνταξη δεν θα πάρετε εφάπαξ γιατί τα φάγαμε."

Έρχετε το γαμήδι ο δημοσιογράφος και σου τραβάει φωτογραφίες και video χωρίς καν να σε ρωτήσει. Σου λένε ότι πρέπει να πας επίτηδες να υπογράψεις για διασφάλιση των προσωπικών σου δεδομένων και πάλι δεν είσαι απόλυτα ασφαλής ότι θα μείνουν κρυφά!

Δε λέω, καλώς ο πολιτισμός, αλλά μήπως πληρώσαμε πολύ υψηλό τίμημα; Μήπως έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα; Γιατί πρέπει να ανέχομαι τον κάθε μαλάκα που με κοροϊδεύει με Αγγλικό χαμόγελο μεσ΄τη μούρη; Γιατί πρέπει να δέχομαι τη ψεύτικη ευγένεια του καθενός; Γιατί να δέχομαι την κάθε παπαριά του κάθε υπαλληλίσκου που η μόνη βαριά δουλειά που έκανε κάποτε ήταν η αφισοκόλληση για το κόμμα του;

Πάω να εφοδιαστώ με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ [σσ. Εγγύηση ποιότητας!]. Δε θα πετύχω το μουν*κι το γιατρό στο Ερρίκος Ντυνάν που με έκανε να τρέχω 7 μήνες με την ασφαλιστική για μια μαλακία του; Θα τον πετύχω. Πού θα μου πάει;!

* Ναι ρε! Κόναν! Διαβάστε και κανένα κόμικ! Η αλήθειες δεν είναι μόνο στα βιβλία, αλλά σε κάθε καλιτεχνική έκφραση. Και σίγουρα όχι στα πρωινάδικα... Προς θεού!

2 σχόλια:

moira είπε...

μμμμ, ναι.... όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοείς.... αλλά άλλο ο Τάλσα Ντουμ, άλλο ο πακιστανός που σου καθαρίζει τα τζάμια (οκ, λίγο πιεστικά ενίοτε) για να πάρει 50 λεπτά και να φάει ένα κουλούρι.... Οι υπόλοιποι μπορούν να καούν στην κόλαση (και ειδικά η υπάλληλος του ΙΚΑ).

Unknown είπε...

...είναι ένας από τους λόγους που μετανιώνω που δεν έμαθα ποτέ πολεμικές "τέχνες". "Μάθε τέχνη (πολεμική κατά προτίμηση ) και άστηνε και εάν σου την δώσει πιάστηνε "