Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Πού είναι η εγκατάσταση;

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή του ανθρώπου που ανακαλύπτει τη σημασία της ηλιθιότητας. Το σύμπαν τα φέρνει έτσι τα πράγματα που σε κάνει να πέφτεις στα γόνατα και να ευχαριστείς τους γονείς σου που δεν έχασαν κάποιο στοίχημα με το Θεό. Εμφανίζονται μπροστά σου καταστάσεις απείρου κάλλους και (μη)έμπνευσης και το μόνο που μπορείς να κάνεις για να τις αντιμετωπίσεις είναι στοϊκότητα και υπομονή.

Μία τέτοια κατάσταση παρουσιάστηκε εχθές το μεσημέρι. Έπρεπε να το περιμένω. Τα σημεία ήταν εκεί από τέλη Ιουλίου. Ο άνθρωπος [σσ. Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη από την ανθρωπότητα για την εξομοίωση του συγκεκριμένου υποκειμένου με άνθρωπο...] πρέπει να έχει IQ τζατζικιού. Ο Forest Gump μπροστά του είναι τέρας νοημοσύνης. Τι όμως ακριβώς έχει γίνει και καταλήγω σε αυτό το συμπέρασμα;

Είναι πολύ απλό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει [σσ. Λέμε τώρα...] κάνει από μέσα Μάη μερικές δεκάδες εγκαταστάσεις στο περιβάλλον δοκιμών χρήστη (a.k.a. UAT) με υποβοήθηση Wonderboy [σσ. Εδώ το παλικάρι παίρνει κάποιο credit γιατί με Wonderboy παρά πόδας όλα είναι πιθανά.] Μετά από αυτό είχε και προϋπηρεσία εγκαταστάσεων στη παραγωγή από τέλη Ιουλίου με παρέα τον ΕΣΑΜ [σσ. Περισσότερη προϋπηρεσία για στρατόπεδα συγκεντρώσεως ή αποτοξόνωσης/χαλάρωσης απέκτησε...]. Επί 5 σχεδόν μήνες λοιπόν αυτός το (υπο)δείγμα νοητικού γίγαντα είχε πόσες ευκαιρίες να μάθει κάτι. Μία μαϊμού θα μπορούσε στα τυφλά να έχει καταφέρει κάτι, αλλά όχι αυτός. Είναι υπεράνω μαθήσεως.

Ερχόμαστε λοιπόν στη πρώτη σόλο εγκατάσταση με κυριολεκτικά το "Birdie nam nam" στο χέρι και ο Α.Η. [σσ. Αληθινά Ηλίθιος] να ανοίγει για πρώτη φορά το μικρό βιβλιαράκι της εγκατάστασης. Τα υπόλοιπα είναι θέμα λογοκρισίας από την Ιερά Εξέταση. Ο πανικός προσωποποιημένος. Για κάθε γραμμή οδηγίας 5 λεπτά επεξηγήσεων. Για κάθε 5 λεπτά επεξηγήσεων, 5 λεπτά τηλεφώνου στο αφεντικό που θεωρεί ότι το να διακόπτει ανα 10-λεπτο τη διαδικασία βοηθάει στο ηθικό και στο να τελειώνει γρήγορα η όλη διαδικασία.

Αποτέλεσμα όλου αυτού; Η παραγωγή κάτω για ένα δίωρο. Τα νεύρα του ΕΣΑΜ να έχουν φτάσει στο απροχώρητο [σσ. Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε τον Ιζνογκούντ που μας έφτιαχνε το κέφι με τα βαθυστόχαστα σχόλια του που δεν περιείχαν καθόλου εμπεγμό]. Ο A.Η. να ετοιμάζεται να γίνει σπονδή στους κατοχθόνιους θεούς, ενώ η εικόνα της Παναγιάς της Σκληρόκαρδης να έχει πεθάνει στο γέλιο με όλα αυτά.

Ευτυχώς που γίνονται τέτοια σκηνικά και μας φτιάχνει το κέφι. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τρόποι να νικήσεις αυτή την υπέρμετρη ηλιθιότητα στη δουλειά με επικοδομοιτικό τρόπο [σσ. BattleKnight για τα νεύρα, μία φορά την ημέρα για μία βδομάδα].

Συγγνώμη που κλείνω έτσι, αλλά έχει σεμινάρια δημιουργίας tutorial σε στυλ Φρουτοπίας από τον Ψιψινάκη στον Beta. Πάω να παρακολουθήσω...

[σσ. Η παραγωγή; Τι η παραγωγή; Ποιός τη γαμάει τη παραγωγή; Πάρτε αύριο. Σήμερα έχω ρεπό από τη νόηση...]

Δεν υπάρχουν σχόλια: