Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Κάλος στο τιμόνι

Ξεκινάς το πρωί σου με το μελωδικό ήχο του ξυπνητηρίου [σσ. Ναι... Μελωδικός. Μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου και να ακούς άρπες και όχι τον Σπούτνικ...], φιλάς τη γυναίκα σου [σσ. Όποιος δεν έχει γυναίκα το σκύλο του. Η τρίτη κατηγορία να ανοίξει τον υπολογιστή και να παίξει ένα επίπεδο WoW.], πλένεσαι, ντύνεσαι, πίνεις το καφεδάκι σου και ξεκινάς για τη δουλειά.


Εκείνη ακριβώς τη στιγμή είναι που δοκιμάζονται τα νεύρα σου.

Σου πετάγεται ένας μαλάκας από τα δεξιά στην Εθνική και παραλίγο να σε τρακάρει. Για να φτιάξουμε περισσότερο ατμόσφαιρα [σσ. Σε περίπτωση που τα νεύρα σας δεν έχουν αρχίσει να τρέμουν.] ο εν λόγω οδηγός σας γράφει γενικότερα. Στ' αρχίδια του ότι του παίζετε φώτα και του κολλάτε. Στ' αρχίδια του που έρχεστε δίπλα στο αμάξι και κατεβάζετε εκκλησίες. Ούτε βλέφαρο δεν παίζει. Ούτε που σας κοιτάζει. Και για κερασάκι στη τούρτα, κατεβάζει ταχύτητα, σας χαιρετάει από τον καθρέφτη [σσ. Γιατί είναι ακόμα μπροστά σας.] και απομακρύνεται πριν καταλάβετε αν σας ειρωνεύεται ή όχι.

Τι κάνετε εσείς;

Υπάρχουν τρεις (3) επιλογές. Είναι το όριο μεταξύ μαλάκα και σωστού οδηγού. Ανάλογα με την αντίδρασή σας χάνετε ή όχι το δίκιο σας.

α. Είστε μαλάκας. Με περικεφαλαία. Αρχίζετε και τον κυνηγάτε. Μέσα στην Εθνική Οδό. Εν ώρα αιχμής. Με το 15-ετίας τετράτροχο της γυναίκας σας [σσ. Ξέρω, ξέρω. Η δεύτερη (σκύλο) και τρίτη (WoW) κατηγορία με το σαραβαλάκι του μπαμπά σας.]. Και αρχίζετε ελιγμούς. Και αντί να πάτε στη δουλειά σας βγαίνετε στην έξοδο που βγαίνει και αυτός. Και συνεχίζετε να τον κυνηγάτε στους κεντρικούς της Κηφισιάς παρόλο που αυτός σας γράφει επιδεικτικά. Και κάποια στιγμή κάνει μία απότομη μανούβρα και σας ξεφεύγει. Χάνεται από τα μάτια σας. Δεν τον ξαναβλέπετε ποτέ. Πολύ ωραία. Μόλις χάσατε τουλάχιστον 40 λεπτά από τη ζωή σας για μία μαλακία. Έχετε μείνει με τα νεύρα, δεν είστε στον προορισμό σας, θα καθυστερήσετε και έχετε σίγουρα κάνει και κάμποσες παραβάσεις του ΚΟΚ.

β. Είστε χοντρός μαλάκας. Με περικεφαλαία. Και με λοφιοφόρο κράνος πάνω στη περικεφαλαία. Κάνετε ότι και στην επιλογή α με μία μικρή διαφορά. Τρακάρατε. Τρακάρατε κάποιον άσχετο. Και θα τον πληρώνετε. Και να εύχεστε να μην έχει πάθει και τίποτα. Ή ακόμα χειρότερα. Τρακάρατε αυτόν που κυνηγάτε. Την έκφραση "αλάτι στις πληγές" την ξέρετε; Θα τον πληρώνετε εφ' όρου ζωής. Γιατί φταίτε. Ό,τι και να πείτε φταίτε. "Παράνομη προσπέραση; Μάλλον με μπερδέψατε με κάποιον άλλο κύριέ μου." Τρεχάτε τώρα στα δικαστήρια να του πληρώσετε τον κούκο αηδόνι και με το που τελειώσει η δίκη και πληρώσετε να σας κλείσει το μάτι συνομωτικά και να σας στείλει και ένα φιλάκι. Περαστικά στη μαλακία που σας δέρνει!

γ. Η μόνη σωστή λύση. Τον αγνοείτε. Τελείως. Μα τελείως! Ούτε δεύτερη σκέψη. Δεν σας τράκαρε, δεν χτύπησε κανέναν οπότε αφήστε το. Πηγαίνετε στη δουλειά σας. Αφήστε κανέναν άλλο μαλάκα να τον κυνηγήσει. Το πολύ πολύ πάρτε τη πινακίδα του και ενημερώστε την τροχαία. Που ξέρετε. Μπορεί και να τον τσιμπήσουν πουθενά.

Απλά σκεφτείτε και το ενδεχόμενο ο άνθρωπος να τρέχει για κάτι πολύ πιο έκτακτο από τη μαλακισμένη σας δουλειά. Σκεφτείτε πόσους βάζετε σε κίνδυνο με τις μαλακίες σας.

Προς του απανταχού που το παίζουν "άντρας πολλά βαρύς": "Πάντα υπάρχει και κάποιος με πιο βαριά οπότε χαλαρώστε. Αν αυτός που κυνηγάτε κατέβει με κανένα λοστό ή περίστροφο τι θα κάνετε; Τουλάχιστον έχετε καθαρό σόβρακο; Γιατί όταν θα σας στείλει στο νοσοκομείο στην καλύτερη των περιπτώσεων να μην σας δουν οι γιατροί και με βρώμικα εσώρουχα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: