Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Κάλος στο τιμόνι ντούο

Παρακολουθούσα λιγάκι τη κίνηση σήμερα στην Αττική Οδό και συνειδητοποίησα ότι έχουμε άλλες τρεις επιλογές για το πόσο πολύ ή λίγο μαλάκας μπορείτε να είστε [σσ. Για τα περαιτέρω διαβάστε και το προηγούμενο ποστ.].


δ. Ο τυπάς σας αφήνει να τον έχετε στο κατόπι. Σας εκνευρίζει με την οδήγησή του ακόμα περισσότερο πατώντας απότομα φρένα, κάνοντας χειρονομίες προς το πρόσωπό σας [σσ. Κωλοδάχτυλα, βασιλικές, και τα τοιαύτα για τους αδαής.]. Κάποια στιγμή, σε σχετικά έρημη περιοχή σταματάει. Κατεβαίνει και εσείς ακολουθείτε για να ζητήσετε τα ρέστα. Παρατηρείτε πολύ καλά το σαραντάποντο λοστό που κρατάει και εύχεστε να αφήσει τίποτα για την αναγνώριση.
  • Σπασμένα δόντια και μασέλα - €15.000
  • Σπασμένο αριστερό [σσ. Η δεξί. Καθαρά προτίμησή σας.] - €600
  • Σπασμένο αμάξι - €4500
  • Μάθημα ζωής "δεν-κάνω-το-μαλάκα" - Αξία ανεκτίμητη
Φυσικά μπορεί και να μην είναι μόνος του, αλλά με παρέα [σσ. Στην εποχή μας υπάρχει κάτι που λέγετε "κινητό".] που μπορεί απλά να σας βουτήξουν το αμάξι ή να το κάψουν [σσ. Πέραν του έξτρα ξύλου που θα φάτε.]

ε. Το ίδιο σενάριο με το δ με τη διαφορά ότι κρατάει περίστροφο. Στη καλύτερη περίπτωση τη γλυτώνετε με διαμπερή τραύματα. Στη χειρότερη καλό είναι να έχετε κάνει ασφάλεια ζωής για να μπορούν τα παιδάκια σας να μεγαλώσουν και να μην λένε απλά "Ο μαλάκας πήγε και σκοτώθηκε για μία σφήνα και μας άφησε και το φέσι. Μαλάκα, ε μαλάκα.".

στ. Από τα καλύτερα. Μπορεί να γίνει σε συνδιασμό με το δ ή το ε. Η διαφορά είναι ότι ο πισινός σας γίνεται κολυμπήθρα. Πώς σας φαίνετε [σσ. Στην περίπτωση που επιζήσετε.] να σας μετατρέψουν από Βαγγέλη σε Ευτέρπη; Ωραία δεν είναι; "Μπαμπά; Γιατί περπατάς με ανοιχτά τα πόδια και χρειάζεσαι μαξιλαράκι για να κάτσεις;"

Βάλτε λίγο τον εγκέφαλο να δουλεύει. Της προάλες ένας "μάγκας" κατέβηκε από το αμάξι και κοπανούσε την πόρτα του αμαξιού της μητέρας μου γιατί σταμάτησε με πορτοκαλί προς κόκκινο [σσ. Εσείς οι Ελληνάρες/Μπουρτζόβλαχοι ξέρετε τι εννοώ.]. Αν εκεί δίπλα ρε παλικάρι τύγχανε ο πατέρας μου καταλαβαίνεις τι θα γινόταν; Θα σε μάζευαν από την άσφαλτο και θα έλεγες και συγγνώμη.

Για να σοβαρευτούμε λιγάκι. Σκεφτήτε λιγάκι πριν κάνετε τη μαλακία σας. Να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας:
Μπορώ σήμερα να μην κάνω μαλακία.
Μπορώ σήμερα να μην κάνω μαλακία.
Μπορώ σήμερα να μην κάνω μαλακία.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: