Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Δε Ντρέντ Τιμ

Σήμερα έχω κέφια. Φωτιές δεν έχουμε (θα χτύπαγα ξύλο, αλλά το μόνο που έχει απομείνει είναι η μελαμίνη του γραφείου). Ναυάγια δεν έχουμε (οι πλοιοκτήτες κόβουν τα δρομολόγια, οπότε πέφτουν τα στατιστικά). Η γνωστή, κοντόχοντρη, κόκκινη κυρία δεν είναι Πρωθυπουργός (και οι δημοσκοπήσεις βοηθούν σε αυτό). Άρα όλα καλά!

Νομίζω ότι είναι καιρός να σας γνωρίσω τους άμεσους συνεργάτες μου. Όλοι τους καλά παιδιά και σίγουρα με πολύ χιούμορ (το γεγονός ότι με ανέχονται τους τελευταίους μήνες είναι παράδειγμα ανδρείας). Με managers δε θα ασχοληθώ. Αρκετά ακούν κάθε μέρα...



Φατ Μπάσταρντ: Καπνιστής με συνείδηση. Σκέφτεται πάντα τους συναδέλφους που δεν καπνίζουν και προσπαθεί να καταλαμβάνει πάντα το σημείο με τη μέγιστη απόδοση καπνού. Είναι γνωστός για την ταχύτητα κατανάλωσης φαγητού, ταχύτητα που συναγωνίζεται στα ίσα τον Οβελίξ σε μεγάλες πείνες. Πολύ καλός στο support (συναδέλφων και πελατών). Μοναδικό μελανό σημείο του: παράξενη μαύρη ουσία και φυλλαράκια γνωστού φυτού στα τσιγάρα του.

Βεφαγκόθ: Η απόλυτη νοικοκυρά με γκοθ ανησυχίες. Θα την βρείτε συχνά στη κουζίνα να καίει μελιτζάνες ακούγοντας Metallica και φορώντας μαύρο γυαλί αλά Τζάκι. Γνωστή για τις πειραματικές τις συνταγές που σκοτώνουν ζώντα οργανισμό στα 200 μέτρα. Τελευταία τις επιτυχία: σπαγγέτι με τόνο και φέτα άνευ σάλτσας. Μεγάλο της ελάττωμα η λατρεία για το hardware (εθεάθη να καρφώνει δικά της καλώδια τροφοδοσίας σε κολώνα της ΔΕΗ). Η κολεξιόν της φέτος περιλαμβάνει utility belt και μπότες εργασίας. Μονωμένες.

Κάγκουρας: Ο απόγονος του ΘΒ οργώνει τους δρόμους της πρωτεύουσας με τη πειραγμένη (στον εγκέφαλο) Βέσπα του. Το κόκκινο θηρίο υποτάσσεται κάτω από τις προσταγές του αφέντη του. Μέγας μαθηματικός με εκπληκτικές ανακαλύψεις στο ενεργητικό του (το "Εύρηκα" είχε ήδη χρησιμοποιηθεί οπότε και κάνει χρήση του "Γιούρια"). Σπαταλάει τρελές ώρες στη δουλειά (χωμένος στην οθόνη, κάνοντας ότι δουλεύει) χωρίς να ξέρει γιατί. Τα βράδια μπορείτε να τον βρείτε να παίζει Trivial Pursuit για ξένες σειρές.

Φατάλιτυ: Κίνδυνος / θάνατος στους δρόμους. Η μαύρη άμαξα με τα 400 άλογα και 5 ελέφαντες χαράζει νέους δρόμους όποτε ο οδηγός ακουμπάει το γκάζι. Σεκιουριτάς από τους λίγους, γνωστός και ως γκαραζόπορτα στους κύκλους της νύχτας. Τρελή κατανάλωση χυμών τον κρατάει σε τέλεια φυσική κατάσταση (με συχνές στάσεις στη τουαλέτα). Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κάνει στην εταιρία...

The Mole: Ο μυστικός, undercover πράκτορας στο τμήμα επιχειρήσεων του πελάτη (Call Center). Λάτρης της διπλωματίας με γλώσσα που κάνει μασάζ στα αυτιά των αντιπάλων (σούπερ-έξτρα προπόνηση από το φτιάξιμο στριφτών...). Σε υποστήριξη συνεργατών είναι πρώτος καθώς τα προβλήματα γίνονται αλοιφή στα χέρια του (έχει περισσότερα Reject προβλημάτων από τη M$ σε καλή μέρα). Μυστήριο αποτελεί το χρώμα του δέρματός τους καθώς μεταβάλλεται ανάλογα με τη διάθεση, την ώρα και τη θέση των πλανητών στο στερέωμα.

Αίλουρος: Η ικανότητα του να αποφεύγει τη δουλειά είναι μυθική. Στα 30 προβλήματα που σκάνε στο email του "αναγκάζεται" (για λόγους PR και μόνο) να κάνει το 0.5 (το οποίο και αναθέτει στον πελάτη!). Αφοπλίζει τους πάντες και τα πάντα με το συνεχές, εκτυφλωτικό του χαμόγελο (το δανείζει για διαφημίσεις της Colgate), ενώ η επιδόσεις του στο ψαροντούφεκο και τη συλλογή τηλεφώνων από αιθέριες υπάρξεις δεν έχει προηγούμενο. Μοναδικό του μελανό σημείο είναι ότι είναι πολύ μαλθακός και δε προχωράει σχεδόν με καμία (τστστς).

Φράου Ντοκτέρ: Το τελευταίο απόκτημα της ομάδας. Οργανωμένη σαν την Ιερά Εξέταση. Αποστομωτική σαν πωλητής πάγου σε Εσκιμώους. Οι στιλιστικές της προτάσεις δίνουν καινούργιο νόημα στη λέξη "μόδα", ενώ οι μόνιμες κορδέλες σε διάφορα μέρη του σώματός της χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την εξόντωση αντιφρονούντων πελατών. Η συντήρησή της μόνο με γιαούρτι είναι αντικείμενο έρευνας από τα ινστιτούτα διαίτης και καλλωπισμού.

Τάκος: Μαυροφορεμένος κρητίκαρος με μεγάλα κέφια και μεγάλες τάσεις θλίψης. Το μπουκαλάκι με τη ρακί είναι ενσωματωμένο στο τσαντάκι του λάπτοπ και το πουρφάν σε συνεχή χρήση. Το αντικείμενο της δουλειάς του όλο το ακούμε, αλλά ποτέ δε το βλέπουμε. Φημολογείται ότι είναι μυστικός εκπρόσωπος γνωστής εταιρίας βρώσιμης ύλης καθώς η συλλογή του από πακέτα κράκερ είναι φαινομενικά ανεξάντλητη. Προσπάθειες βύθισης του νησιού έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ε.Σ.Α.Μ.: Γνωστός σταρχιδιαμουτοπροβλημασουξυνομαιτώρα με συγγραφικές φαντασιώσεις. Η δουλειά του φαινομενικά περίπλοκη (για τους άλλους) που στην πραγματικότητα θα μπορούσε να γίνει από μαϊμού... παραπληγική... με κλειστά τα μάτια. Λάτρης του junk-food προσπαθεί (αποτυχημένα) να γοητεύσει το αντίθετο φύλο. Το μεγάλο του όπλο το χιούμορ του. Μαύρο, κυνικό, τσακίζει κόκαλα καλύτερα από καρυοθραύστη. Φημολογείται (χωρίς κανένα στοιχείο) ότι υπονομεύει τον manager του.



Αυτή είναι η ομάδα! Παραδόξως δουλεύει και με πολύ καλά αποτελέσματα μάλιστα. Ευτυχώς που έχουμε και άτομα που πραγματικά δουλεύουν γιατί μας έβλεπα όλους στο δρόμο. Τουλάχιστον τώρα μερικοί από εμάς μπορούν και κάθονται. Δε λέω εμένα. Όπως βλέπετε δεν έχω χρόνο ούτε για κατούρημα. Άντε για κανά καφεδάκι. Να γράψω και καμιά αράδα στο blog μου. Ε, και μια δυο ωρίτσες διάλειμμα για φαγητό. Το πολύ να έρθω στις 11:00 για δουλειά βρε αδερφέ! Κουράζομαι (να ξυπνάω...) σας λέω!

Υ.Γ. Ελπίζω οι λατρευτοί μου συνάδελφοι να εκλάβουν τα παραπάνω ως χιούμορ (πειρακτικό βέβαια) και τίποτα παραπάνω. Τρέφω βαθιά εκτίμηση και σεβασμό για όλους και χαίρομαι που μπορώ και συνεργάζομαι μαζί τους. Μοναδικός μου φόβος είναι μη με εγκαταλείψουν και μείνουν μόνοι τους... :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: