Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Δε Ντρεντ Τιμ 3 - Άν-σάνγκ Χίρος

Αργάμιση το απόγευμα και η νύστα έχει φτάσει σε βαθμό χειμερίας νάρκης. Κάπου στο βάθος ακούγεται ροχαλητό (ή αυτό ή ξεκολιάστηκε παπάκι με κομμένη την εξάτμιση). Τα βλέφαρα υποβοηθούνται από ζελοτέιπ γιατί θα μας καταλάβουν και τώρα που πήραμε και αύξηση (αρκετή για αγορά ζελοτέιπ) δεν έχουμε καμία δικαιολογία.

Μέσα σε αυτή τη νωχελική ατμόσφαιρα σκέφτηκα όλους αυτούς τους ήρωες που μας περιβάλλουν και που δεν έχουν ακόμη τραγουδιστεί:



Χαλίφης
: Ο απόλυτος, άπονος άρχοντας του μικρού μας σύμπαντος. Η δύναμή του επί τα πάντα είναι αδιαπραγμάτευτη. Σε περιπτώσεις αναβρασμού ή απόσχιση επεμβαίνει με σιδηρά πυγμή. Είναι γνωστός για την σκληρή τιμωρία που επιφέρει σε ποταπούς αναλυτές μέσω κηρύγματος των αναρίθμητων επαγγελματικών εμπειριών/περιπετειών απείρου κάλλους και βαρεμάρας. Δεν υπάρχει θύμα που να έχει επιβιώσει αυτή την επίθεση.

Άντερντογκ: Ο υποτακτικός με την αιώνια μουρμούρα. Πού τον βρίσκεις πού τον χάνεις κάπου βρίσκεται κρυμμένος και υπονομεύει τους πάντες και τα πάντα. Διαδίδει πολλαπλές φήμες από εδώ και από εκεί, διαφορετικές μεταξύ τους και αγαλλιάζει η ψυχή του στο χάος. Φημολογείται ότι έχει προηγούμενα με τον Ιζνογκούντ, αλλά η αλήθεια δεν έχει βγει παραέξω (τα πολλά μαχαίρια στη πλάτη την κρύβουν). Μεγάλο του ελάττωμα η εχεμύθεια. Οτιδήποτε και να ειπωθεί μέσα στην αίθουσα είναι κατευθείαν πρωτοσέλιδο στον Άλφα Κενταύρου.

Τζίγκολο: Η κρυφή της παρέας. Μουλωχτός μέχρι τα μπούνια. Οι λάτιν χοροί του ξετρελαίνουν τις γυναίκες, ενώ οι ξεβιδωμένοι γοφοί ταράζουν μηχανικό γεφυρών. Με κάτι ασχολείται εδώ μέσα, αλλά, στα χνάρια του Φατάλιτυ, δεν έχουμε ιδέα τι είναι αυτό. Μην του ζητήσετε ποτέ φωτογραφίες. Και να έχει δεν θα σας δώσει. Εκτός και αν είναι της γυναίκα σας… γυμνές…

Tuxedo: Στο λεξικό του Μπαμπινιώτη στη λέξη «τυπικότητα» θα δείτε τη φωτογραφία του. Χαμογελαστός και πρόσχαρος πάντα. Το κουστούμι έχει κολλήσει πάνω του και έρχεται με ενσωματωμένο σίδερο ατμού. Καθαρός και ευχάριστος κρύβει βρώμικο παρελθόν καθώς προέρχεται από πλησίον έργο με χάλια φήμη και ακόμα χειρότερη οσμή (το κυνήγι ποντικιών ήταν για τα διαλείμματα). Ο συγγραφέας εικάζεται ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα και ψάχνει να βρει τις Duracell.

Dr. Freeze: Το «άλτερ ίγκο» του Σφαχτενέγρο με προϋπηρεσία στις παγομηχανές ήρθε με την βαριά ιδιότητα του γνωριζωταπανταγιατηβασηκαιθαπειραξωοτιυπαρχειοποτεμημουκολλάς που αμέσως τον ανέβασε στο βάθρο για την ανάκτηση της θέσης του Ούμπερλορντ. Χαλαρός με τα πάντα, κυκλοφορεί η φήμη ότι συναγωνίζεται τον ΕΣΑΜ στην απάθεια [σσ. Λες να πρέπει να κάνω κάτι για αυτό;]. Βασικό του ατού το ωράριό του. 9-6 με διαλειμματάκι για φαγητό [σσ. Θεέ!!]!

Ειρηνοποιός: Το καινούργιο απόκτημα του έργου στα υψηλά κλιμάκια με τάσεις συμβιβασμού και απόσχισης. Γνωστός υποστηρικτής του Ιζνογκούντ επέφερε αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στη περιοχή [σσ. Πίσω έχει ο Χαλίφης την ουρά…]. Μέγας γαλύφης, προσπαθεί παντού και πάντα να χρυσώνει το χάπι, ακόμα και όταν αυτό είναι υπόθετο. Προσπαθεί, μάταια προς το παρόν, να προσδιορίσει τη θέση του στο έργο, αλλά τα σατανικά σχέδια του Ούμπερλορντ, τα σαρδάμ του Translator και τις μηχανορραφίες του Ιζνογκούντ, έχει πραγματικά χάσει το μπούσουλα. Το ότι είναι υπεύθυνος και για τον ΕΣΑΜ… του φτιάχνει πραγματικά την διάθεση…

Σεφ: Το λατρεμένο απόπαιδο της συμπρωτεύουσας που κατέβηκε στην Αθήνα να βρει την τύχη του. Τρελές μάσες με τρελές συνταγές, αναπολεί τα ιερά χρόνια του (μ)ΠΑΟΚ και έχει θεαθεί να φοράει ανάποδα του μπουφάν του. Γκομενιάρης με τα ούλα του, προσπαθεί αν αποπλανήσει γνωστή κορασίδα γειτονικού γραφείου με αλλεπάλληλες καταναλώσεις χυλόπιτας. Στο έργο προσπαθεί να μεταφέρει τα δεδομένα από τη μία άκρη στην άλλη, αλλά όλο του πέφτουν στη διαδρομή. Μέγας κλειδοκράτορας, καταφέρνει να κλειδώσει servers πριν πεις «γαμωτοξεστραβιμουγαμώ!».

Του-τάχα-μάλλον: Ποιο παλιός και από τις λάσπες, ο Τουτ (χαϊδευτικά) έχει τον πλήρη έλεγχο του migration. Παιδεύεται συνεχώς με τα τραπέζια, τα πεδία και τα κελιά, ενώ γύρω του κυριαρχεί μία ανελέητη και περίεργη έλλειψη σπίρτων. Κάτι σαν το Τάνταλο να ούμε, αλλά με σπίρτα. Μεγαλύτερός του φόβος είναι να κάνει τον ΕΣΑΜ γαμπρό του. Επίσης ο δυνατός αέρας, γιατί με τα πτερύγια που έχει για αυτιά…

Τοεραντόρ: Τι να πούμε και για αυτόν; Παντρεύτηκε Ελληνίδα. Τόσες όμορφες γυναίκες στη πατρίδα του και αποφάσισε να κρεμαστεί εδώ. Γκαντέμης από γεννησιμιού, γκαντέμης και από απόφαση. Προσπαθεί συνεχώς να βρει ελεύθερο χρόνο, αλλά τα μπαλάκια σκάνε συνεχώς από Λένιν, Τουτ και Σεφ, ενώ η μόνη του ψυχαγωγία είναι η παρέα του με… Χμ… Δε μπορεί. Με κάποιον θα κάνει παρέα…

Mystique: Το μαλλί της είναι η κατάρα κάθε κομμωτή. Είναι ένα μπέρδεμα έλλειψης σεσουάρ, αναμαλλιασμό από τυφώνα και έκρηξη χαλασμένης χειροβομβίδας. Πολλή καλή κοπέλα, με την ατυχία να έχει τον Χαλίφη πάνω από το κεφάλι της. Καθώς κάθεται δίπλα του είναι η πρώτη που δέχεται τα πυρά και προσπαθεί να τα πετάξει προς τον συνεχώς απών Φατάλιτυ. Καθώς ο τελευταίος λείπει συνεχώς, αναγκάζεται να κάνει και τη δουλειά του. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα το ότι ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να εξαφανιστεί από εδώ (φατσούλα σαν τον Scratch με το βελανίδι…).

The Virgin: Η νεότερη παίχτρια εδώ, με μεταγραφή αιφνιδιασμού, έκατσε επάξια δίπλα στον Translator. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει τη λέει, ενώ οι απαιτήσεις της πλησιάζουν τη σφαίρα της φαντασίας. Τρελό ειδίλιο με τον Φόρεστ εξελίσεται καθώς γράφονται αυτές οι αράδες [σσ. Πιθανότατα γιατί ο τελευταίος δε καταλαβαίνει τίποτα όπως και να του μιλάς…] και μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε συνταρακτικά γεγονότα. Το αντικείμενό της αυτή τη στιγμή είναι ψάχνομαι και υπό την καθοδήγηση του Ειρηνοποιού πάει καλά.



Αυτοί ήταν οι ξεχασμένοι λοιπόν. Είναι φυσικό να παραπονιούνται πολλοί για αυτά που γράφω [σσ. Για πολλοστή φορά Τάκο… ΔΕΝ σου αλλάζω το όνομα!], αλλά φαντάζομαι έχετε ήδη μάθει την προσφιλή μου πρόταση… Όχι αυτή… Την «Δεν έχει rollback». Ε ρε και να ‘χα 300 ευρουλάκια για κάθε φορά που ζητούσε κάποιος κάτι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: